Mooie overwinning Skunk Dames 1

Terugdenkend aan een mooie maandagavond in december werd er op de trainingen alles aan gedaan om het lange blok van Landgraaf na te bootsen. Zelfs Eline kwam boven het net uit en maakte het de aanvallers lastig met haar blokkade. Met veel zelfvertrouwen kon aan de wedstrijd worden begonnen, servicedruk neerleggen en vrijuit spelen was de opdracht.

Door: Maartje ten Haaf

Passend was het even zoeken in de eerste set en ook de service was nog niet op orde in het begin van de wedstrijd. Daarmee gaf Skunk het initiatief teveel aan Landgraaf maar met een 17-14 voorsprong was er eigenlijk niks aan de hand voor Skunk. Een goede serie van Landgraaf gooide echter roet in het eten en in een rotatie stond Skunk ineens met 17-22 achter. Deze dip kwamen de dames uit Veghel niet meer te boven, de set werd afgegeven met 20-25.

De servicedruk moest worden opgevoerd en er zou slimmer gespeeld moeten worden. Duidelijk was dat het verlies van de eerste set onnodig was. Skunk gaf wat extra gas en liet Landgraaf niet meer in het spel komen. Met een veel scorende Iris op de diagonaal en Lida die de pass weer onder controle had was het fijn spelen voor Eefje. Sem mocht het veld betreden na het uitvallen van Evienne en deed dit zeer goed. Het spelbeeld was de rest van de wedstrijd hetzelfde, Skunk had het betere spel en Landgraaf had teveel moeite met de pass en verdediging waardoor ze er aanvallend niet uitkwamen. Met 2x 25-15 en 25-12 werd de wedstrijd gewonnen.

De overwinning voelde extra goed door de uitslagen van andere teams in de competitie. Door verlies van Polaris schuift het team van Skunk Dames 1 op naar de 4e plek. Skunk kan met een goed gevoel het paasweekend in. Na het vrije weekend staat de wedstrijd tegen Weert op het programma. Met nog 2 wedstrijden te gaan begint een spannend einde van de competitie. Kan Skunk de 4e plek vasthouden dan speelt het PD voor promotie naar de tweede divisie maar er zijn meerdere teams die deze plek nog kunnen bemachtigen. De eerste stap is de wedstrijd in Weert op 6 april om 16 uur. Toeschouwers zijn meer dan welkom voor de positieve steun.