Adriaan van der Linden (90) blikt terug op zijn oorlogsjaren met nieuw boek

20 sep , 9:42 Nieuws
adriaan van der linden market garden
VEGHEL - Net na de bevrijding was er een tekort aan alles, maar voor de toen 10-jarige Adriaan van der Linden was er nu speelgoed in overvloed. ‘We plaatst en mijnen in knotwilgen en maakten met kruit uit kanonskogels een paadje. Dat kruit staken we aan het liep brandend naar de boom.  In één klap was de knotwilg helemaal in stukken weg gevlogen.” In zijn boekje ‘80 jaar na Market Garden’ haalt de boerenzoon veel meer spannende herinneringen aan de oorlog weer op.
Door: André van der Linden
Ruzie met NSB-jongens uit zijn klas was al gevaarlijk, want die haalden er Duitse soldaten bij en daar stond de kleine Ajaan te bibberen tegen de muur met een geweer op zich gericht. Na de oorlog kregen de verraders flink slaag met de klompen, maar ook na de oorlog verzoende Adriaan zich met de Duitsers en legde regelmatig bloemen bij het graf van een Duitse soldaat. ‘ je kunt niet alle Duitse soldaten over één kam scheren’
Het boekje ‘80 jaar na Market Garden’ kost 5,95 euro en is te koop bij Boekhandel Schellen in Veghel, Bakkerij van Dam in Eerde en bij Van Asseldonk Groenten & Fruit in Mariaheide.