Bijzonder Driebandentoernooi bij café D'n Brouwer in Mariaheide

07 apr 2023, 15:32 Nieuws
img 8917
Dat er bij café D’n Brouwer veel georganiseerd wordt is algemeen bekend. Maar voor komende zondag, Eerste Paasdag, staat er wel heel iets aparts op het programma; het Losseband Driebanden Toernooi. De 8 beste biljarters van B.A.M. D’n Brouwer gaan met elkaar de strijd aan.
Het idee is ontstaan bij de meest fanatieke biljarter van de club, Peer Brouwers. Hij maakt vaak, bewust of onbewust, de meest onmogelijke punten tijdens een partijtje driebanden. Normaal gesproken raak je eerst een bal maar Peer raakt eerst de lange of korte band en maakt dan vervolgens een driebander op een manier waar Ceulemans en Jaspers jaloers op worden. Hoe hij dat doet vragen velen zich af.
Misschien worden er wel opnames gemaakt van deze speciale tak van de biljartsport zodat men in landen als Turkije, Vietnam en Korea, waar biljarten ontzettend populair is, kennis kunnen maken met dat wat er in Mariaheide staat te gebeuren.

Deelnemers

Naast eigenaar Peer Brouwers doen Gilbert Vrijhof, Willie Minkels, Marc Hermsen, Ruud Sikkers, Jeffery Meulendijks, Jos v Lankveld en Ronnie Vervoort een gooi naar de titel.
Als u nieuwsgierig bent hoe dit in zijn werk gaat, kom dan zondag vanaf 10.30 uur naar D’n Brouwer aan het Dobbelsteenplein in Mariaheide.
img 8916