Biljarters café D’n Brouwer gehuldigd na behalen Nederlands Kampioenschap

22 jul , 19:02 Nieuws
2024 07 21 huldiging biljart 12
MARIAHEIDE - Zondagavond werden Ruud Sikkers, Mark Hermsen en Gilbert Vrijhof in het zonnetje gezet door aftredend voorzitter Jacques van Dijk  van de BAM, de Biljart Academie Mariaheide. Reden was dat het drietal op 29 juni j.l.  het Nederlands Kampioenschap Driebanden in de wacht wist te slepen in de klasse B1. Ruim 400 teams hadden zich voor dit kampioenschap ingeschreven.
Naast dit kampioensteam werden nog enkele leden met uitzonderlijke prestaties naar voren geroepen. Gilbert Vrijhof won voor de tweede keer achtereen het Paastoernooi,  Het BAM Kersttoernooi werd afgelopen keer gewonnen door Ed Wullems, hij werd tevens benoemd tot 'Kerstman van het Jaar'. Ronny Vervoort won het  Libre kampioenschap van Veghel. Daarnaast was er nog een eervolle vermelding voor Tinas Mannes.

Felicitaties vanuit de gemeente

Wethouder van Sport van de gemeente Meierijstad, Johan van Gerwen, sprak de kampioenen toe. "Ik had vroeger ook graag gebiljart, maar ik had geen keu's en ben toen maar op voetballen gegaan" zei Van Gerwen met een kwinkslag.  "Biljarten, één van de mooie sporten die er is", aldus van Gerwen die afgelopen jaar ook zo ontzettend genoten had op de Noordkade tijdens het WorldCup in Veghel. "Biljarten wordt vaak afgedaan als een kroegsport maar ik denk dat het niveau waar jullie op acteren techniek en tactisch inzicht vereist. De gemeente is trots op jullie en daarom wil ik de felicitaties namens de gemeente Meierijstad aan jullie overbrengen. En ik hoop hier volgend jaar weer te staan. Proost!"
De BAM werd 12,5 jaar geleden opgericht door Ad van Stiphout en Ruud Sikkers. Met ruim 70 biljarters één van de grootste verenigingen in deze regio. Meer leden zijn uiteraard welkom. Aanmelden kan via 06-53657096 of via [email protected].
De kampioenen bij het horen van het Wilhelmus
De kampioenen bij het horen van het Wilhelmus

Nieuwe sponsor

De resultaten van dit team zijn niet onopgemerkt gebleven binnen onze gemeente en al helemaal niet bij de familie Minkels. Willy Minkels nam zondagavond het woord, kondigde aan trots te zijn volgend jaar deel uit te mogen maken van dit team en voegde daar direct aan tot dat zijn vrouw Ellen met haar bedrijf 'Marketing Rebel' het team gaat sponseren.
Willy Minkels maakte zondagavond bekend dat zijn vrouw Ellen het team mede gaat sponseren
Willy Minkels maakte zondagavond bekend dat zijn vrouw Ellen het team mede gaat sponseren
Mooier kon de avond, onder het genot van enkele drankjes en hapjes, uiteraard op kosten van café  D’n Brouwer, niet eindigen. Heren, succes volgend seizoen!