Bouw 56 woningen aan Rooiseweg 8 in Schijndel

15 okt , 15:01 Nieuws
woningbouw
pixabay
Er komen 56 nieuwe woningen bij in Schijndel. Vastgoedontwikkelaar By Brekel heeft een schetsontwerp gemaakt voor woningbouwontwikkeling ter plaatse van Rooiseweg 8 in Schijndel. Het college heeft besloten medewerking te verlenen aan deze woningbouwontwikkeling
Het projectgebied ligt aan de zuidzijde van Schijndel, tussen de Structuurweg en de Rooiseweg, Op dit moment is in het plangebied een woning aanwezig met daarbij enkele bijgebouwen. De woning blijft staan en de overige bebouwing op het perceel wordt gesloopt. Daar komen de nieuwe woningen. Het gebied is eerder benoemd als zoekgebied voor woningbouwontwikkeling voor uitbreiding van Schijndel, samen met het naastgelegen plan Hooghekke.
Wethouder Jan van Burgsteden: Ik ben blij met deze belangrijke stap voor de woningbouwontwikkeling in Schijndel. Met het plan Rooijseweg voegen we de komende jaren 56 nieuwe woningen toe; woningen die we hard nodig hebben omdat de druk op de woningmarkt ook in deze kern groot is’.
In het plan is ruimte voor een gevarieerd aanbod aan woningen voor verschillende doelgroepen en prijscategorieën (zowel huur- als koopwoningen) waaronder meer dan 30% sociale huur en meer dan 20% sociale koop. Er worden 56 woningen toegevoegd in woningbouwtypen waar veel vraag naar is zoals semibungalows, rijwoningen en appartementen. Een groot gedeelte van de woningen wordt in de betaalbare categorie gerealiseerd en het plan sluit daarom goed aan bij de recent vastgestelde Woonzorgvisie. In het plan worden daarnaast maatregelen genomen om biodiversiteit binnen het plangebied te bevorderen. Zo worden er onder andere inheemse bomen en planten aangeplant in het plangebied en worden er nestkasten voor vogels en vleermuizen geplaatst. Ook zijn er wadi’s in het plangebied voorzien voor waterberging.
Landschappelijk wordt het plan aangesloten op het naastgelegen plan Hooghekke, waar 300 woningen komen. Met dit woningbouwplan wordt de hoek Rooiseweg – Structuurweg ingevuld en vormt het daarmee een afronding van de kern Schijndel richting de Structuurweg. Geert van den Brekel van By Brekel Vastgoed: “We hebben zin om aan de slag te gaan met deze locatie. Het wordt een mooie groene buurt waar we met name woningen voor starters en senioren zullen ontwikkelen. De verkoop zal naar verwachting in de loop van 2025 starten.
Het college van burgemeester en wethouders heeft op 8 oktober jl. besloten om in principe medewerking aan het ontwikkelen van woningbouw ter plaatse van Rooiseweg 8. Dat betekent dat de verdere planuitwerking door de initiatiefnemer nu van start kan gaan; inclusief alle noodzakelijke onderzoeken, de ruimtelijke procedures en het maken van een definitief ontwerp. De bouw van de woningen kan op zijn vroegst halverwege 2025 starten.