Jan Simons (98) uit Veghel één van de eerste gasten op rondvaartboot ‘De Waterengel’

26 feb , 16:06 Nieuws
2024 02 25 jan simons en de waterengel
Jan Simons (98) uit Veghel, bewoner van het ‘Van Coothhuis’, is door Franc Speetjens en Nancy van Heeswijk van rondvaartboot ‘De Waterengel’ uitgenodigd om als één van de eerste gasten een tocht te maken op deze bijzondere boot.
Die uitnodiging heeft Jan mede te danken aan het feit dat ook hij zich ingezet heeft om dit bijzondere project te doen laten slagen. Op 14 juli 2021 ontving Nancy uit handen van de bewoners van het ‘Van Coothhuis’ een cheque ter waarde van € 1.475,-. Geld wat overbleef na de aanleg van een jeu-de-boules baan in de tuin van het Van Coothhuis, één van de huizen van ‘Dagelijks Leven’.
cheque van coothhuis
Nancy, als zingende matroos Victoria, tijdens de uitreiking van de cheque van € 1.475,-, bijeengebracht door bewoners van het Van Coothhuis in Veghel
De aanleg van deze jeu-de-boules baan kwam tot stand nadat de vier dochters van Jan geïnspireerd waren geraakt door het verhaal van Tom Moore, beter bekend als Captain Tom. Tom werd in 2020 bekend door zijn inspanningen om geld in te zamelen voor een goed doel in de aanloop naar zijn 100ste verjaardag tijdens de coronapandemie. Tom wilde voor zijn 100ste verjaardag £ 1.000,- ophalen voor National Health Service, het openbare gezondheidszorgstelsel van het Verenigd Koninkrijk. Aan het eind van de actie, op 30 april 2020, was het totaal opgelopen tot bijna £ 33 miljoen!
Jan, die houdt van bewegen, spoorde destijds zijn medebewoners op om met hem te wandelen in de tuin. De rondjes die zij liepen werden gesponsord en met de opbrengst daarvan werd de jeu-de-boules baan aangelegd.

Rondvaartboot ‘De Waterengel’

Inmiddels zijn we bijna 3 jaar verder en is rondvaartboot ‘De Waterengel’, na veel bloed, zweet en tranen, compleet gerenoveerd, zeg maar gerust weer vanaf de grond opnieuw opgebouwd, voorzien van een rolstoellift en ruimte biedt aan 10 rolstoelers om te genieten van een tocht door de Brabantse wateren.
In de afgelopen periode hebben Franc en Nancy al diverse proefvaarten gemaakt. Alles is gecheckt en bleek ‘kanaalwaardig’ te zijn om vanaf nu de boot in te zetten om speciale doelgroepen mee te kunnen nemen. Iets wat met andere rondvaartboten (met uitzondering van hele grote) niet mogelijk is. De ‘Waterengel’ is één van de weinige in zijn soort die beschikt over een rolstoellift.
Het paar kan deze kleinschalige tochten met een behoorlijke ‘zorgkorting’ aanbieden en ieder krijgt gratis een kopje koffie of thee bij een zorgvaart. Zorgkorting is voor iedereen met een WLZ indicatie en straks aan te vragen via www.stichtinggvo.nl .

“Onze intentie was om deze tochten gratis aan te bieden maar door teruglopende fondsenhulp en stijgende kosten is dat op dit moment helaas niet haalbaar. Wij zijn wel bijzonder blij met de grote belangstelling die zorginstellingen hebben om gebruik te maken van de mogelijkheid die wij bieden voor een heerlijke tocht over het water”, aldus Nancy.

Een bijzonder maatschappelijk project wat wij de afgelopen jaren met bijzondere belangstelling gevolgd hebben.
2024 02 25 jan simons en de waterengel
Onlangs lag 'De Waterengel' tijdens een proefvaart aangemeerd in de haven van Veghel