ONS Welzijn zoekt vrijwilligers om alarmapparaten te plaatsen

24 apr 2018, 17:07 Nieuws
onswelzijn rgb jpeg 1024x624 e1524582292886
In Veghel, Erp en omliggende kerkdorpen staan momenteel 75 alarmtoestellen die door vrijwilligers van ONS welzijn zijn geplaatst. Met deze toestellen kunnen mensen in noodsituaties hulp van familie, buren en bekenden of van een thuiszorgorganisatie inroepen door simpelweg op een knop te drukken. Na de druk op de knop belt het alarmtoestel automatisch een alarmcentrale en die kan dan een van de opgegeven contactpersonen of de thuiszorgorganisatie langs sturen. Met een alarmtoestel kunnen mensen ervan verzekerd zijn dat er hulp komt.

ONS Welzijn zoekt ...

Omdat er een vrijwilliger is gestopt, is ONS welzijn op zoek naar enkele nieuwe vrijwilligers. Voor dit werk is nauwelijks technische kennis nodig; door de technische ontwikkelingen kan vrijwel iedereen de apparaten aansluiten. Vrijwilligers voor dit werk moeten het leuk vinden om even een praatje te maken met de mensen waar het apparaat wordt aangesloten en duidelijk uitleg over hoe het apparaat werkt. Uiteraard krijgen ze van ONS welzijn daarvoor de nodige instructie. Na een korte inwerkperiode worden zij officieel vrijwilliger van ONS welzijn. Dan wordt een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd. De onkosten die de vrijwilligers maken, kunnen zij declareren. Gemiddeld is een vrijwilliger een uur per week met dit werk bezig.

Interesse?

Belangstellenden kunnen contact opnemen met ONS welzijn. Dat kan door op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur te bellen naar 088-3742525 of door een e-mailbericht te sturen naar [email protected] .