Oud-topman Jumbo Frits van Eerd ook vervolgd voor witwassen

16 sep , 14:50 Nieuws
800 jumbo frits van eerd 2021 1
Frits van Eerd, de voormalige topman van supermarktketen Jumbo, wordt ook vervolgd voor witwassen. Dat meldde het Openbaar Ministerie maandag tijdens een regiezitting in de rechtbank van Assen. Die verdenking komt bovenop de vervolging om corruptie en valsheid in geschrifte.
De autoriteiten deden in september 2022 een inval in het huis van Van Eerd in het Brabantse Heeswijk-Dinther. Bij de doorzoekingen werd 448.000 euro in contanten aangetroffen. Het geld lag in een privéwerkplaats en kantoor van Van Eerd, waaronder in een koelkast. De inval was in het kader van een onderzoek naar witwassen waarbij de oud-coureur Theo E. hoofdverdachte is. Die laatste maakte zich volgens het OM schuldig aan belastingfraude, valsheid in geschrifte en niet-ambtelijke corruptie.
Van Eerd was maandag zelf niet aanwezig in de rechtszaal. Omdat het een regiezitting betrof, kon hij namelijk nog geen inhoudelijke bijdragen leveren, legde Van Eerds advocaat Robbert Jonk aan de rechtbank uit. Ook de aandacht vanuit de media wil Van Eerd volgens zijn raadsman nog even ontlopen.
Bron: ANP/Nieuws.nl