Phoenix Cultuur en Cultuur Haven Veghel bieden Dansen&Sjanzen Café nieuw onderkomen

31 aug 2023, 7:17 Nieuws
dansensjanzen 1024x576 1
Het Dansen&Sjanzen Café heeft dankzij Phoenix Cultuur en Cultuur Haven Veghel een nieuwe locatie voor de stapavonden voor volwassenen met een beperking. In ‘De Apotheek’, een locatie op de Noordkade in Veghel zet Dansen&Sjanzen haar activiteiten voort.
Phoenix Cultuur huurt voor dit jaar de ruimte van Cultuur Haven Veghel en stelt deze beschikbaar voor het Dansen&Sjanzen Café. De agenda, voor wat betreft de stapavonden, moet nog gepland worden. Zowel Phoenix Cultuur als Cultuur Haven Veghel hebben de intentie uitgesproken deze groep ook volgend jaar onderdak te bieden.
Dansen&Sjanzen wordt al jarenlang gerund door een groep vrijwilligers. Vijf keer per jaar organiseren zij een gezellige avond voor mensen die normaal gesproken niet zo gauw naar een lokale kroeg gaan. John, Marie-Jeanne, Katinka, Marc en Remy staan telkens weer klaar om hun gasten te laten genieten. Zij zorgen ervoor dat hun bezoekers ook een avond ‘uit hun dak kunnen gaan’.
De afgelopen jaren vond de stapavond op diverse locaties plaats. Om diverse redenen moest men telkens weer op zoek naar een ander gebouw. Enerzijds omdat het pand overging naar een andere eigenaar, anderzijds omdat de locatie of te klein of niet voldoende toegankelijk was.

Hoe is deze samenwerking ontstaan?

In 2022 informeerde Barbara Brouwer naar het Kanjerfestival. Dit festival richtte John van Bergen op samen met Thijs Swinkels. In de zomer van 2019 voor de eerste maal met de bedoeling om het jaarlijks terug te laten keren. Door Corona kwam het stil te liggen en toen het weer opgepakt kon worden waren er andere omstandigheden waardoor het Festival werd geparkeerd. John gooide wel een balletje op inzake de stapavonden. Zij zaten op dat moment in een ruimte die eigenlijk te klein was. Barbara, die enthousiast was over alles wat John doet voor deze doelgroep nam contact op met Sebastiaan Beks van Cultuur Haven Veghel en zo is het balletje gaan rollen.
Deze week namen de vrijwilligers, samen met Barbara en Sebastiaan, weer een kijkje in de ruimte die door beide partijen beschikbaar wordt gesteld. Het team van Dansen&Sjanzen is enthousiast, dit is een perfecte locatie.
Op 21 oktober a.s. staat de eerste stapavond op deze nieuwe locatie op het programma.
dansensjanzen