Projectontwikkelaar trekt stekker uit plan tijdelijke woningen Veghels Buiten

05 jun 2021, 8:48 Nieuws
pup real estate
Volgens het Brabants Dagblad heeft projectontwikkelaar Pup Real Estate zijn plannen voor een wooncomplex voor spoedzoekers op het perceel grenzend aan de Beukelaarstraat / Heuvelplein ingetrokken. Reden hiervoor is dat Roger Sevenheck, directeur van Pup Real Estate zich niet gesteund voelt door de gemeente Meierijstad. Een hele geruststelling voor omwonenden. Zij hebben zich al die tijd tegen de komst van deze tijdelijke woningen verzet.
In 2019 diende de projectontwikkelaar het eerste plan in bij de gemeente. In eerste instantie was het plan om de garagebedrijven Heuvelplein 4 (voormalig VW-garage) en 5 (voormalig Fiat-garage) en de woningen Beukelaarstraat 4 en 5 te slopen om vervolgens nieuwbouw te realiseren voor 460 tijdelijke woningen in 3 bouwblokken van 4 tot 5 lagen.
In juli 2020 werden omwonenden verrast door de projectontwikkelaar middels een uitnodiging voor een informatieavond. Tijdens deze avond werd er door hen volop kritiek geuit op dit plan. Na deze omgevingsdialoog heeft initiatiefnemer het principeverzoek aangepast. PUP Real Estate kwam met een nieuw plan voor de bouw van 250 woningen, direct gelegen aan Heuvelplein met een ontsluiting naar Udenseweg en behoud van bestaande woningen.
In maart van dit jaar besloot de gemeente geen medewerking te verlenen voor grootschalige huisvesting op deze locatie. In mei gaf de gemeente aan dat maximaal 100 woningen eventueel een optie zou zijn. Pup Real Estate deed toen een dringend verzoek aan de gemeente dit aantal te verhogen. “De woningnood is hoog in Meierijstad en zonder iets concreets te doen heb ik al 40 inschrijvingen voor dit project binnen”, aldus directeur Sevenheck.
Omdat het vanuit de gemeente nu stil blijft, heeft de projectontwikkelaar de stekker uit dit plan getrokken. Veel bewoners rondom dit gebied zullen opgelucht adem halen na dit besluit.