Raad van State haalt streep door plan woningbouw in Veghel

28 sep 2023, 7:26 Nieuws
aanzicht iepenlaan
De Raad van State heeft woensdag een streep gezet door het plan van Area en de gemeente Meierijstad voor het woningbouwplan aan de Iepenlaan in Veghel.. Dat betekent dat er op korte termijn niet gestart kan worden met de bouw van 16 sociale huurwoningen en 29 bergingen
Het college heeft op 17 november 2021 een omgevingsvergunning verleend aan Stichting Area voor het bouwen van 16 woningen in de vorm van twee appartementencomplexen en een bergingsblok dat bestaat uit 29 bergingen. Van de 29 bergingen behoren er 15 bij dit plan. De overige 14 bergingen zijn bedoeld voor 15 woningen van een appartementencomplex wat Stichting Area beoogt te ontwikkelen op het aangrenzende perceel aan de Zeven Eikenlaan. Voor dat plan loopt een aparte procedure.
De bouw zou deze maand starten maar de woningbouwvereniging moet nu wachten tot de gemeente de ‘fout’ heeft hersteld. Hierdoor zal ook de oplevering, die in april gepland stond, niet gehaald worden.
Niet alleen dit plan levert vertraging op, ook het plan voor 15 woningen aan de Zeven Eikenlaan, wat nu zonder bergingen zit, zal aangepast moeten worden.