Ria de Vocht uit Erp koninklijk onderscheiden

17 jul 2022, 8:58 Nieuws
ko ria de vocht
Op zondag 17 juli 2022 reikte burgemeester Kees van Rooij een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw H.A.M. (Ria) de Vocht-Van Hoof (1953). Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Er is veel waardering voor de vrijwillige werkzaamheden die mevrouw De Vocht door de jaren heen vervuld heeft.

Overzicht verdiensten

Van 1989 tot en met heden is decoranda actief als creatief leider bij talloze culturele en muzikale projecten in Erp, Veghel en omstreken. De rol van creatief leider houdt onder andere in het bedenken van de choreografie en het selecteren van, en repeteren met, de dansers. Ook is de regie, het ontwerpen en maken van kostuums, het deelnemen in programmacommissies, de rol van bewegingscoach voor koor, muzikanten en solisten en ander organisatorisch werk (vaak) onderdeel van het vrijwilligerswerk.
Mevrouw is betrokken (geweest) bij vele muzikale projecten van Harmonie OBK zoals bijvoorbeeld uitvoeringen van Lost in Music en Klank- en Lichtspel en Het Blauwe Uur. Dit zijn projecten met een lange voorbereidings- en repetitietijd voordat eindelijk de voorstellingen plaatsvinden.
Ze is betrokken (geweest) bij talloze muzikale uitvoeringen in Erp en omstreken zoals bijvoorbeeld de Stage Affairs-musicals The Wiz, Carpe Noctem en Moulin Rouge. Bij pronkzittingen in Erp en Veghel, bij Veghelse evenementen zoals Dodenherdenking, het Slokdarm Festival, Ladies Night en Veghel Nightlive, bij het Erpse Vuur en Vlam en promsconcerten in Heeswijk, Boekel en Echt etcetera. Daarnaast was ze betrokken bij het gratis verzorgen van dansworkshops voor het Zwijsen College en de musicals van deze school.
Mevrouw is jarenlang eigenaresse geweest van Dansschool Souplesse uit Erp en kon op die manier putten uit een grote bron van danstalent dat graag een bijdrage leverde aan allerlei optredens. Haar bijdrage aan alle activiteiten gebeurde op vrijwillige basis. Na haar pensionering in 2017 heeft ze dit vrijwilligerswerk gecontinueerd.