Rondvaartboot 'De Waterengel' kan eindelijk 'het ruime sop kiezen'

22 sep 2023, 6:50 Nieuws
img 3628
Donderdagmiddag 21 september was het grote moment daar voor Nancy van Heeswijk en Franc Speetjens, de officiële tewaterlating van rondvaartboot ‘De Waterengel’ bij scheepswerf Ship Install in Heusden. De boot die zij kochten in november 2018 is compleet gerenoveerd. De renovatie ging wel gepaard met ‘bloed, zweet en tranen’. Maar vanaf nu kunnen mensen met dementie of mensen met een beperking op deze boot genieten van de rust op het water.
Vijf jaar geleden kwamen Nancy en Franc deze boot ‘op het spoor’ en werden er direct verliefd op. Donderdagmiddag kletterde de champagnefles tegen de boot die voornamelijk gaat varen in de Brabantse kanalen.
De tochten zullen worden verwezenlijkt uit giften en donaties en uit gelden die worden verkregen met het inzetten van ‘De Waterengel’ voor rondvaarten, vergaderingen, bedrijfsuitjes, as verstrooiingen, muziektochten, huwelijken of wat men maar wenst. Werkelijk alles aan deze boot is aangepakt en geschikt gemaakt om mensen die moeilijk ter been of rolstoel gebonden zijn mee te kunnen nemen en te laten genieten van de rust op het water.
Drie weken geleden heeft de firma Gaffert B.V. uit Veghel de boot getransporteerd naar Heusden waar de afgelopen weken de laatste puntjes op de i zijn gezet.
Nancy en Franc hebben, mede dankzij hulp van vrienden, bekenden en vele sponsoren, dit project tot een goed einde kunnen brengen. Of moeten we zeggen “een goed begin”, want het doel wat zij voor ogen hebben, mensen een heerlijke dag op het water bezorgen, begint eigenlijk nu pas.
Zaak is nu om de gemeenten die grenzen aan de Brabantse wateren, te bewegen om hulp te bieden een voorziening te realiseren zodat minder validen en rolstoelers, vanaf de kade, gemakkelijk aan boord kunnen gaan. De contacten hierover zijn al gaande. Ook de gemeente Meierijstad heeft toegezegd hierin mee te denken en te kijken wat mogelijk is in de haven van Veghel.
Wij, van meierijstad.nieuws.nl, wensen Nancy en Franc alle succes in de toekomst en hopen dat zij velen kunnen laten genieten op het water.

Nancy en Franc, engelen bestaan nog!

2023 09 21 de waterengel 01
img 3634
img 3632
2023 09 21 de waterengel 02
img 0095
img 3637
img 3640
img 3638