Voor Hetzelfde Geld-stel wil niet op droomhuis wachten in Veghel

06 jul 2022, 9:27 Nieuws
06 07 2022 voor hetzelfde geld 01
Dinsdagavond in het TV-programma 'Voor Hetzelfde Geld' was een stel uit Scheveningen te zien wat op zoek was naar een woning. Een woning met een ruime tuin in een omgeving waar, op redelijk korte afstand, voldoende te beleven is. In Veghel misschien?
'Voor Hetzelfde Geld' is een programma waarin mensen op zoek gaan naar hun droomhuis buiten de stad. Koopwoningen in de (rand)stad zijn voor veel mensen onbetaalbaar geworden. Natasja Froger verrast woningzoekenden met vier huizen buiten de Randstad: drie die aansluiten bij hun woonwensen én een out-of-the-boxhuis. Ze mogen een week proefwonen voordat ze beslissen: gaan ze terug naar de stad of kiezen ze voor een droomhuis voor hetzelfde geld?
Deelnemers Ton en Marijke kozen ervoor om out-of-the-box te gaan. Het out of the box-huis dat Ton en Marijke mochten bezichtigen, stond er echter nog niet. Het was een kavel in een wijk De Scheifelaar in Veghel waar allemaal nieuwbouwhuizen worden gebouwd. Ton en Marijke namen alvast een kijkje nemen in een vergelijkbare woning die wel al af was. Het gigantische huis had een prachtige tuin en viel ook nog eens net binnen budget. De prijs lag namelijk rond de 744.000 euro.
Omdat proefwonen in dit geval dus niet direct kon mochten Ton en Marijke overnachten in Hotel 'The Yard' aan de Zuidkade. Van daaruit werd per fiets de omgeving verkend. Het stel was best enthousiast over de locatie echter had men niet het geduld om nog twee jaar te wachten alvorens echt in Veghel te kunnen gaan wonen.