Vrijwilligersbijeenkomst en ticketverkoop Basecamp Operation Market Garden 2024

09 jun , 15:53 Nieuws
20190915 141923 basecamp met publiek gemiddeld 1
Een belangrijk onderdeel van de herdenkingen en vieringen van 80 jaar vrijheid, die in september aanstaande van start gaan, is het Basecamp DZA Vlagheide in Eerde. Net als in 2019 is op die locatie van 14 t/m 22 september 2024 weer een groot aantal militaire voertuigen uit de 2e Wereldoorlog te bewonderen en zijn er demonstraties en educatieve rondleidingen. Voor allerlei activiteiten in en rond het Basecamp zijn vrijwilligers nodig.
Enthousiastelingen worden daarom uitgenodigd voor de vrijwilligersbijeenkomst op donderdag 20 juni a.s. om 20.00u in het gemeentehuis Meierijstad, Stadhuisplein 1 in Veghel. Ook is de verkoop van entreebewijzen voor het bezoek aan het Basecamp DZA Vlagheide gestart. Meer informatie vindt u op de website www.omg2024.nl .

Basekamp

Het Basecamp bevindt zich in het hart van het operatiegebied van september 1944. Alle belangrijke plaatsen van herdenken zijn in een straal van 50 km bereikbaar. In het Basecamp is een groot aantal historische legervoertuigen verzameld, waarmee demonstraties zijn gepland en die van dichtbij zijn te bekijken. Daarnaast wordt er op een educatieve manier aan de hand van displays, verteld hoe het er in de oorlog in uw eigen omgeving aan toe ging en hoe onze
bevrijders in 1944 leefden, woonden en werkten.
Niet alleen het leven van de soldaten aan het front wordt hier uitgebeeld. Om ‘het gevecht’ mogelijk te maken zit er een heel aantal logistieke disciplines achter het front. Te denken valt aan logistiek, brandstofdepot, mobiele werkplaats, genie, veldkeuken, radiopost, veldhospitaal etc. Ook is er vrijwel elke dag live muziek. Op de website staat het programma voor die week vermeld.

Vrijwilligersbijeenkomst

De voorbereidingen zijn in volle gang en we verwachten een spectaculaire week met nog andere evenementen in de omgeving van het Basecamp DZA Vlagheide. Ook enthousiastelingen en belangstellenden die een bijdrage willen leveren, kunnen zich via de website aanmelden. Of ze zijn welkom op de vrijwilligersbijeenkomst op donderdag 20 juni aanstaande om 20.00 uur in het gemeentehuis van Meierijstad, Stadhuisplein 1 in Veghel.

Tickets

Het is nu ook mogelijk om via de website al tickets te bestellen. Het betreft dagtickets of passe-partouts voor de gehele periode. De prijs voor een dagticket bedraagt € 5,- voor kinderen (van 5 t/m 14 jaar) en voor volwassenen € 7,50. De passe-partouts, die elke dag toegang geven, kosten resp. € 20,- en € 30,-.