Woningbouw in Boerdonk

26 sep , 15:45 Nieuws
woningbouw
Voor de uitbreiding van Boerdonk is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het bestemmingsplan plan ‘Korstenhof Zuid’ maakt de bouw van maximaal 80 woningen mogelijk. Wethouder Jan van Burgsteden: ‘Ik ben blij met deze belangrijke stap voor de woningbouwontwikkeling in Boerdonk, met Korstenhof Zuid voegen we de komende jaren in stappen een mooi aantal woningen toe aan dit dorp’.
Het projectgebied ligt ten zuidwesten van Boerdonk tussen de Veerstraat, Geluckweg en de Pastoor van Schijndelstraat. Voor het plangebied is een ontwerp bestemmingsplan gemaakt dat in twee fasen te realiseren is. Onderdeel van het plan is een ontsluitingsweg, voldoende openbare parkeerplaatsen, een groen binnengebied en een groenstrook die ook dient als buffer voor de nabijgelegen voetbalclub.
In het plan is ruimte voor een gevarieerd aanbod aan woningen voor verschillende doelgroepen en prijscategorieën (zowel huur- als koopwoningen) waaronder 30% sociale huur. Het bestemmingsplan maakt alleen grondgebonden woningen mogelijk: rijwoningen, rug-aan-rug woningen, twee onder één kap woningen en vrijstaande woningen. Dit sluit aan bij de Woonvisie Meierijstad. In het huidige ontwerp zijn 74 woningen voorzien. Er wordt ingezet op woningen voor starters, senioren en (kleine) gezinnen. Ook worden mogelijkheden voor zelfbouw geboden (al dan niet gezamenlijk).
Het plan wordt in fasen uitgevoerd. Op die manier groeit het dorp (nu ruim 200 woningen) geleidelijk. De fasering geldt zowel voor de woningen als voor de infrastructuur. De sociale huurwoningen aan de rand van de Pastoor van Schijndelstraat kunnen als eerste via modulair bouwen versneld gebouwd worden.
Het college van burgemeester en wethouders heeft op 24 september jl. ingestemd met dit nieuwe plan. Na vaststelling van het bestemmingsplan door de raad wordt het voor een periode van 6 weken ter inzage gelegd. In deze periode kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Na afloop van deze periode treedt het bestemmingsplan in werking en kan een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Raadplegen kan zowel online via ruimtelijkeplannen.nl of op het gemeentehuis in Veghel.