Twee oud-inwoners van Meierijstad vandaag actief tijdens OS2024

27 jul , 8:37 Sport
olympische spelen 2024
De Olympische Spelen zijn gisteren met een spectaculaire opening officieel van start gegaan. Twee oud-inwoners van Meierijstad maken deel uit van TeamNL en mogen vandaag direct hun opwachting maken.

Sam van Nunen

Begonnen bij zwemvereniging Nautilus in Veghel en later de overstap gemaakt naar PSV Eindhoven staat voor de 23-jarige Sam van Nunen een spannende dag op het programma. Vanaf 11.00 uur begint het Olympisch zwemtoernooi met onder andere de series 4x100 meter vrije slag waar zij deel van uitmaakt. Mocht het haar lukken, samen met Kim Busch, Tessa Giele en Marrit Steenbergen lukken om zich te plaatsen voor de finale van dit onderdeel, dan staat die vanavond op het programma.

Joosje Burg

Als speelster van HC Den Bosch maakt Joosje Burg uit Veghel al enige tijd uit van het Nederlands hockeyteam. Burg begon bij Geel-Zwart maakte in 2009 de overstap naar HC Den Bosch en speelt daar sinds 2014 in het eerste. Op 13 oktober 2021 debuteerde Burg in de Nederlandse hoeckeyploeg tijdens een Pro League-interland tegen België. Met het Nederlands team won zij onder andere het Europees kampioenschap in 2023.
Vandaag begint voor haar en haar team de het Olympisch toernooi tegen Frankrijk. De wedstrijd begint om 20.15 uur.
Wij wensen beide dames heel veel succes!