Corridor over Zuid-Willemsvaart vanavond afgesloten voor technische inspectie

25 jan 2022, 11:30 Nieuws
maxwell taylorbrug zuid willemsvaart tcm26 312678
In opdracht van Rijkswaterstaat gaat aannemer Dura Vermeer in een periode tussen april en augustus 2022 onderhoudswerkzaamheden verrichten aan de Maxwell Taylorbrug. Deze ligt over de N279 en Zuid-Willemsvaart in Veghel. De brug zal dan naar verwachting een aantal weken afgesloten zijn. Vanavond, dinsdag 25 januari, is vanaf 20.00 uur de Corridor in Veghel ter hoogte van de Taylorbrug afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer (inclusief openbaar vervoer) in verband met een technische inspectie.
Vannacht meet Rijkswaterstaat het wegdek en boren ze in het wegdek. Om de overlast voor omwonenden zoveel als mogelijk te beperken, begint de inspectie aan de Noordzijde. Op deze manier werken ze van de woningen af naarmate het later wordt.

Werkzaamheden

De onderhoudswerkzaamheden maken deel uit van het reguliere onderhoud dat Rijkswaterstaat laat verrichten. De werkzaamheden aan de in 1969 in gebruik genomen Maxwell Taylorbrug worden uitgevoerd door aannemer Dura Vermeer. Ze bestaan onder andere uit het vervangen van asfaltverhardingen, voegovergangen, oplegblokken en het herstellen van de leuningen en de geleiderail.
Uiteraard worden omwonenden en belanghebbenden geïnformeerd zodra de exacte werkperiode bekend is. Dan is ook duidelijk welke omleidingen er van toepassing zijn. Hierbij houdt Rijkswaterstaat rekening met werkzaamheden die in dezelfde periode worden verricht aan het asfalt vanaf de brug richting de rotonde. Dit wordt gedaan in opdracht van de gemeente Meijerijstad. Het gaat om de rotonde aan de zuidelijke zijde van de brug, richting het bedrijventerrein.
fj8irzsxwauc dz