Gaan uw tieners ook op stap? Maakt u zich weleens zorgen?

27 sep 2022, 10:55 Nieuws
flyer uit met ouders 2022 page 002
Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert 'Uit Met Ouders' samen met Gemeente Meierijstad, GGD Hart voor Brabant, Halt, de Politie, Novadic Kentron, en het jongerenwerk.
Duik in de uitgaanswereld en kom erachter welke voorzorgsmaatregelen er worden genomen om veilig te kunnen stappen. Hoe zit het met alcohol- en drugsgebruik? Waar kunt u als ouder rekening mee houden? Schrijf u nu in!
‘Uit met Ouders’ bestaat uit drie workshops in diverse uitgaansgelegenheden. Tijdens de workshops krijgt u tips, kunt u vragen stellen aan deskundigen en onderling ervaringen uitwisselen.

Voor wie?

'Uit met ouders' is bedoeld voor ouders van jongeren tussen de 12 en 17 jaar.

Drie avonden in oktober

Uit met ouders wordt op drie verschillende avonden georganiseerd:
  • woensdag 5 oktober 2022 in Schijndel
  • dinsdag 18 oktober 2022 in Veghel
  • maandag 31 oktober 2022 in Sint-Oedenrode

Workshops

Tijdens deze avonden zijn er diverse workshops.
  • Medewerkers van de GGD en CJG informeren u over opvoeden en omgaan met het uitgaan van jongeren.
  • Jongerenwerkers geven u informatie over het werk wat zij doen. Ook informeren zij u over drugsgebruik. Wat zijn partydrugs? Wat kan ik als ouder doen?
  • De politie, HALT, de boa’s en de eigenaar van de kroeg informeren u over de veiligheid bij het uitgaan. Wat komt uw puber tegen? Wat is de rol van de politie, HALT, horeca en ouders?

Aanmelden

Gaat u mee op stap? U kan zich aanmelden door het formulier in te vullen of door de QRcode onder dit bericht te scannen.
De avond start om 19.15 uur. Na aanmelding ontvangt u, afhankelijk van het dorp waar u zich heeft aangemeld, de exacte startlocatie en verdere informatie. We starten gezamenlijk en bezoeken vervolgens in groepen de deelnemende cafés. De avond is rond 22.00 uur afgelopen.
scan uit met ouders 2022