Grote belangstelling op Veghelse Spoorpark tijdens Open Dag SIEMei

17 jul 2023, 7:16 Nieuws
img 9456
De vrijwilligers van SIEMei, afdeling spoor, mogen op een steeds grotere belangstelling rekenen. Dat bleek afgelopen zaterdag wel tijdens de Open Dag die in het teken stond van 150 jaar Duits Lijntje in Veghel.
Van 11.00 tot 16.00 uur was het een komen en gaan van bezoekers, jong en oud, die een kijkje kwamen nemen naar onder andere de oude treinstellen die men sinds een flink aantal jaren aan het opknappen zijn.
De Locomotor 252 (De Sik), die sinds juni 2017, op het rangeerterrein in Veghel staat en de bollenwagon, die ruim een jaar later in Veghel op het spoor geplaatst werd, reed gedurende de Open Dag een aantal keren over het Veghelse spoor.
photo 2017 06 20 14 26 36


Tentoonstelling

In de goederenwagon, die in september 2017, in Veghel arriveerde was een tentoonstelling ingericht met foto’s en informatie omtrent het Duits Lijntje. De afgelopen jaren is deze wagon compleet gerestaureerd door de vrijwilligers van SIEMei.
15 07 2023 open dag spoor veghel 08
In de compleet gerestaureerde goederenwagon was zaterdag een tentoonstelling ingericht

Railfietsen

Naast groot materieel beschikt SIEMei ook over een aantal railfietsen. Daar werd door zowel kinderen als volwassenen volop gebruik van gemaakt.
img 9439
"Uit de vele vragen en ook verhalen die we kregen over het spoor blijkt maar weer dat er wel degelijk de interesse is van... Ook voor de rondleidingen over het terrein en de tweetal lezingen was echt aardig wat animo. Hopelijk pakt de gemeente dit ook op en laten ze ons niet in de steek zodat we in de toekomst nog lang van het spoor kunnen genieten", aldus Ton de Klein van SIEMei.

Modelbouw

Iemand die zeer zeker gek is met alles wat met spoorwegen te maken heeft is Veghelaar Willy Vervoort. Hij had een aantal treinmodellen uitgestald op het spoorpark in Veghel.
Niet alleen ‘De Sik’ heeft hij op schaal nagebouwd, ook de goederenwagon stond te pronken op de tafel van Willy. Vol enthousiasme vertelde hij aan de bezoekers over zijn grote hobby.
SIEMei kijkt met een tevreden gevoel terug op deze Open Dag.
img 9445
15 07 2023 open dag spoor veghel 01
De door Willy op schaal gebouwde 'SIK' met op de achtergrond de echte.