Koninklijke onderscheiding voor Ben van de Rijdt uit Schijndel

20 aug , 20:40 Nieuws
koninklijke onderscheiding
De heer L.H.M. (Ben) van de Rijdt (1952) uit Schijndel ontving op dinsdag 20 augustus een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Kees van Rooij.
Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Er is veel waardering voor de vrijwillige werkzaamheden die de geer Van de Rijdt al 45 jaren verricht voor de gemeenschap.

Overzicht verdiensten

1976-2023 Bestuurslid en vrijwilliger bij Veilig Verkeer Nederland, afdeling Schijndel.
De heer Ben van de Rijdt verzorgde opfriscursussen voor senioren (auto en scootmobiel). Als voorzitter van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Meierijstad heeft hij zich voorts beziggehouden met tal van activiteiten op het gebied van verkeersveiligheid. In 2020 is de afdeling Meierijstad opgeheven. De heer Van de Rijdt bleef zich echter inzetten voor VVN en gaf cursussen in Schijndel maar ook daarbuiten in onder andere Erp, Budel, Veghel en Eindhoven.
2004-heden Gildebroeder en bestuurslid/penningmeester bij Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel.
Het Gilde treedt naar buiten bij officiële gebeurtenissen zoals Dodenherdenking, Gedecoreerdenbijeenkomst bij Koningsdag, lokale Veteranendag, Taptoe van de Drumfanfare en de eucharistieviering in de Mariamaand in de Sint-Jan in ’s-Hertogenbosch. Daarnaast onderhoudt het Gilde het geadopteerde bevrijdingsmonument aan de Rooiseweg en verzorgen zij lespakketten op de basisscholen.
Het Gilde woont de bestuurlijke bijeenkomsten van andere gildes bij en organiseren de Landjonkersdag en het Koningschieten. Zij nemen deel aan de regionale kringdagen waaronder Landjuweel en het Europees Schutters Treffen. Buiten deze activiteiten komt het gilde wekelijks bij elkaar om te oefenen in het vendelzwaaien, tamboeren, bazuinblazen, kruisboogschieten, geweerschieten en het jeu-de-boulesspel.
De heer Van de Rijdt heeft voorts in 2017 mede de nieuwe speelhal gebouwd, een beugelbaan en een jeu-de-boulesbaan gerealiseerd. en de gildekamer opgeknapt.
Naast zijn bestuurstaken zette hij zich dagelijks in voor onderhoud van het buitenterrein van het gilde.  Vanaf 2016 geeft hij instructies bij het kruisboogschieten, beugelen, jeu-de-boules en laserschieten.
De heer Van de Rijdt is tevens bestuurslid van Kring Dommelgroep, bestaande uit 8 gilden die aan de Dommel grenzen. Vanuit elk gilde is er één afvaardiging die deelneemt in het bestuur van Kring  Dommelgroep.
.