OM eist 13 jaar cel in zaak Posbankmoord

24 mei 2017, 15:04 Nieuws
alex wiegmink foto politie
De verdachten van de Posbankmoord, Frank S. uit Boekel en Sounir R. uit Veghel, stonden vandaag voor de rechter in Arnhem. Ruim 14 jaar geleden werd het lichaam van Alex Wiegmink uit Drempt gevonden in een uitgebrande auto in de bossen bij Erp. In 2003 ging de destijds 44-jarige huisschilder hardlopen op de Posbank in Rheden maar kwam nooit meer thuis.

Eis van de rechtbank

Na een lange zittingsdag en na het horen van diverse betrokkenen legde de rechtbank in Arnhem de eis op tafel; 13 Jaar voor doodslag op Alex Wiegmink en brandstichting.
De weduwe, zijn 3 zoons en zijn broer hebben spreekrecht gekregen vandaag. Normaal mogen maximaal 3 mensen hun verhaal doen, maar gezien de ernst van de zaak werd hierop een uitzondering gemaakt.

Lichaam in uitgebrande auto in Erp

Vorig jaar werd er door het programma Opsporing Verzocht opnieuw aandacht geschonken aan deze zaak en kwamen er nieuwe aanwijzingen binnen. De 56-jarige Frank S. gaf zichzelf vervolgens aan bij de politie. Hij legde een volledige bekentenis af. In de uitzending werd bekend gemaakt dat er DNA was gevonden op de muts die bij het slachtoffer lag. Dit komt overeen met het DNA van Sounir R, maakt hij zwijgt tot nu toe in alle toonaarden.