Oppositiepartijen in Meierijstad boos over bijlage gemeente in huis-aan-huis bladen

26 feb 2022, 12:48 Nieuws
bijlage gemeente
De gehele oppositie heeft donderdagavond kritische vragen gesteld aan burgemeester Kees van Rooij over een door de gemeente betaalde reclamebijlage in de huis-aan-huis bladen deze week.
Het is in 5,5 jaar zelden of nooit voorgekomen dat de oppositie in Meierijstad optrad als één blok. Op basis van inhoud waren er wisselende samenwerkingsverbanden van steeds coalitie- en oppositiepartijen. Tot donderdagavond.
Aanleiding is een bijlage bij de pagina’s gemeentelijk nieuws in de huis-aan-huisbladen. In de bijlage, "5 jaar Meierijstad/Mijlpalen van Meierijstad", wordt een evaluatie geschetst van de eerste 5 jaar van Meierijstad. Vier pagina’s lang maken wethouders met geld van de belastingbetaler reclame voor het door hen gevoerde beleid en daarmee voor henzelf en hun partij, aldus Laurens van Voorst.

Verkiezingsstunt?

De oppositie vindt het raar dat de coalitie een met een evaluatie komt net voor de verkiezingen. "Als je dan het gevoerde beleid van de afgelopen 5 jaar tegen het voetlicht wil houden, had dat dan begin januari gedaan en niet een paar weken voor de verkiezingen".

Mijlpalen

Het is ook bijzonder dat burgemeester en wethouders de gemeenteraad niet delen in de eer, zo staat te lezen op de website van Hart. Het beleidsplan ‘Mijlpalen van Meierijstad’, dat centraal staat in de ronkende verhalen, is geen College- of coalitieplan: het is vastgesteld door zowat de hele gemeenteraad. Ook andere partijen stemden ermee in. De successen van het College zijn ook de successen van de oppositiepartijen. Hier móet het College zich over verantwoorden, zo stelden Lokaal, SP, Lijst Blanco, D66, Gemeentebelang en Hart