Publiek geniet massaal van tonpraoters van Akkademie Dunne Klets

04 feb 2023, 10:17 Nieuws
deelnemers dunne klets 2023
Stan Pittens
Vrijdagavond 3 februari stonden ze, sinds drie jaar, weer op het podium van gemeenschapshuis De Brink in Eerde, de tonpraoters van Akkademie Dunne Klets. Een uitverkocht ‘huis’ genoot van de grappen en grollen van Patrick van den Elzen, Henk van Beljouw, Willem Maas, Erik van de Ven, Albert van den Broek en de enige vrouw in het gezelschap, maar zeker niet minder scherp, Bernie Raaijmakers.
Bernie mocht, als Mary (of moet het Merrie zijn) vrijdagavond als eerste het podium betreden. Prachtige anekdotes over haar ontmoeting met een man, zo'n kakker uit het Gooi, in de paardenwereld.
bernie raaijmakers 1024x682 1
De jongste van het stel, Willem Maas die het tonpraoten van thuis uit meegekregen heeft (zijn vader Vincent maakte jarenlang deel uit van dit gezelschap) wist als piraat vrijdagavond de lachers weer op zijn hand te krijgen.
willem maas 1024x682 1
Patrick stond tijdens eerdere edities als chirurg, darter en voetbalcoach in de ton. Vrijdagavond was hij te bewonderen als André Lon, de kapper.
patrick van den elzen 1024x682 1
Veghelaar Henk van Beljouw, al betrokken bij Dunne Klets sinds de start in 2002, wist deze keer als de gepensioneerde bouwvakker Toontje het publiek te vermaken.
henk van beljouw 1024x682 1
Erik van de Ven, de enige die niet in maar altijd naast de ton staat, vertelde over zijn ontmoetingen met 'slachtoffers' tijdens zijn werk als EHBO-er.
erik van de ven 1024x682 1
Albert van de Broek had als Nulleke het werk niet direct uitgevonden. Zijn zoektocht naar een baan via IBN, de gemeente en het UWV leverde regelmatig lachsalvo's op.
albert van de broek 1024x682 1
De ins- en outs van deze verhalen geven we verder niet prijs. Zaterdagavond en zondagmiddag staan deze kanjers weer op het podium.

Tickets

Er zijn nog slechts enkele tickets verkrijgbaar voor zaterdagavond en zondagmiddag. Deze zijn te bestellen via deze link