Hoofdtoernooi World Cup Driebanden vandaag van start in Veghel

27 okt 2022, 8:25 Sport
image020
Het waren voor Nederland mooie dagen, de kwalificatierondes van zondag, maandag en dinsdag. Ook op woensdag, de laatste kwalificatie dag van het World Cup Driebanden in Veghel startten de Nederlanders goed maar uiteindelijk wist alleen Dave Christiani zich (nipt) te plaatsen voor het hoofdtoernooi.
Door: Frits Bakker
De kwalificaties van de World Cup in Veghel eindigden woensdagavond met een geweldige Michael Nilsson als aanvoerder van de ranglijst. De Zweed schitterde niet alleen met een hoog moyenne (2.000), maar in zijn partijen tegen Nguyen en Soares ook met series van 15 en 11. Radek Novak en Myeong Jong Cha eindigden gelijk op een tweede plaats met 4 punten en 1.739 voor Nikos Polychronopoulos (4, 1.702), Duc Anh Chien Nguyen (4, 1.632) en Lütfi Cenet (4, 1.568). De Koreanen hadden drie spelers in de rechtstreekse kwalificatie en twee runners-up. Alleen de Denen waren ook met twee man die zich plaatsten voor de finaleronden. Thomas Andersen speelde de beste partij van de dag tegen Dion Nelin met 40-20 in 12 beurten (3.333). Hij verloor op het eind van de avond van Peter Ceulemans en verschafte de ongelukkige Belg daarmee op twee caramboles na een plaats in het hoofdtoernooi. Dat kostte Ceulemans tenminste 1000 euro uit de prijzenpot. De Koreaan Choong Bok Lee ging als derde runner up mee (2, 1.638), voor Ceulemans met 2 matchpunten en 1.600.De kwalificaties van de World Cup in Veghel eindigden woensdagavond met een geweldige Michael Nilsson als aanvoerder van de ranglijst. De Zweed schitterde niet alleen met een hoog moyenne (2.000), maar in zijn partijen tegen Nguyen en Soares ook met series van 15 en 11. Radek Novak en Myeong Jong Cha eindigden gelijk op een tweede plaats met 4 punten en 1.739 voor Nikos Polychronopoulos (4, 1.702), Duc Anh Chien Nguyen (4, 1.632) en Lütfi Cenet (4, 1.568). De Koreanen hadden drie spelers in de rechtstreekse kwalificatie en twee runners-up. Alleen de Denen waren ook met twee man die zich plaatsten voor de finaleronden. Thomas Andersen speelde de beste partij van de dag tegen Dion Nelin met 40-20 in 12 beurten (3.333). Hij verloor op het eind van de avond van Peter Ceulemans en verschafte de ongelukkige Belg daarmee op twee caramboles na een plaats in het hoofdtoernooi. Dat kostte Ceulemans tenminste 1000 euro uit de prijzenpot. De Koreaan Choong Bok Lee ging als derde runner up mee (2, 1.638), voor Ceulemans met 2 matchpunten en 1.600.

Jean van Erp uit Heeswijk-Dinther

Hoe klein het verschil kan zijn tussen kwalificatie of niet bleek ook uit het verhaal van Jean van Erp uit Heeswijk-Dinther: "Vanmorgen de eerste wedstrijd ruimschoots verloren van een sublieme Dave Christiani, 20-40 in 16 beurten. De tweede wedstrijd goed hersteld met een prachtige overwinning op de Spaanse topspeler Ruben Legazpi, 40-27 in 18 beurten. Kortom: Ik stond met 1.764 gemiddeld als tweede in de poule, een kansrijke uitgangspositie om met de drie beste nummers twee mee te mogen naar het hoofdtoernooi. Wat een anticlimax zeg, wat niet mocht gebeuren gebeurde toch. Ruben Legazpi mocht niet winnen in 19 beurten en hij deed het toch mede door een fantastisch laatste punt, oké petje af. Echter Dave stond na 17 beurten 37-12 achter en maakt in beurt 18 een 10 en nadien nog een 3, 40-25 in 19 beurten. Conclusie: ineens de derde plek in de poule met 1.764, en dus uitschakeling, Dave uiteindelijk poulewinnaar met 1.857 en Ruben door als één van de beste nummers 2 met 1.810. Waar het leek goed te komen werd echt de poule beslist in de laatste twee beurtjes."

Hoofdtoernooi

Twee Nederlandse wild card houders in de World Cup in Veghel gaan een pittige start tegemoet van het hoofdtoernooi. Jean Paul de Bruijn ontmoet Dani Sánchez, tegen wie hij in een ver verleden (2005) de finale van een WK heeft gespeeld in Spanje. Jeffrey Jorissen kreeg een Koreaan, de niet onbekende Jung Han Heo als eerste loting. De interessantste loting is de partij tussen Torbjörn Blomdahl en Semih Sayginer.
De acht groepen van vier spelers voor de eerste dag van het hoofdtoernooi zien er als volgt uit:
Poule A: Jaspers, Lee, Novak, Abu Tayeh
Poule B: Sánchez, Legazpi, Nilsson, De Bruijn
Poule C: Zanetti, Jorissen, Heo, MW Cho
Poule D: Tran, Coklu, Cha, Seo
Poule E: Sidhom, Christiani, HJ Kim, Polychronopoulos
Poule F: Horn, Sörensen, Bury, DAC Nguyen
Poule G: Tasdemir, Merckx, Andersen, Cenet
Poule H: Blomdahl, Garcia, Sayginer, SW Choi.
image007
image012
image011
image021