Annie Jansen uit Schijndel ontvangt Penning van Verdienste

06 apr 2022, 12:34 Nieuws
06 04 2022 penning van verdienste annie jansen
Op woensdag 6 april 2022 reikte burgemeester Van Rooij aan mevrouw J.C.C. (Annie) Jansen (1949) uit Schijndel de Penning van Verdienste van de gemeente Meierijstad uit. Mevrouw Jansen ontving de penning voor haar jarenlange vrijwilligerswerk op diverse terreinen.

Overzicht verdiensten

Welzijn De Meierij (2000 - heden)
Mevrouw Jansen heeft meegedraaid in het cliëntenplatform van eerst Project Anders Werken (in 2006 gefuseerd naar BWI Het palet en in 2013 gefuseerd tot Welzijn de Meierij). Het cliëntenplatform adviseert de WMO en de adviesraad Sociaal Domein. Zij heeft op vrijwillige basis vanaf 2006 tot 2014 als sociaal spreekuurhouder het sociaal spreekuur van BWI Het palet gedraaid. Daarnaast heeft zij van 2006 tot heden als budgetmaatje gewerkt. Mensen die hun financiën niet op orde hadden werden door mevrouw Jansen begeleid met als doel daarna weer zelfstandig hun financiële administratie uit te voeren.
Politieke partij Hart (november 2015 - heden)
Vanaf de start van Hart (voor Schijndel, november 2015) is mevrouw Jansen een zeer gewaardeerd fractielid. Bij alle fractiebijeenkomsten is zij aanwezig en draagt ze bij aan de kennis op het gebied van het sociaal domein waarbij armoede en schuldenproblematiek haar specialiteit zijn.
FNV (2016 - heden)
Mevrouw Jansen is als lid van FNV zeer actief op een aantal terreinen. In haar functie als voorzitter van het netwerk Lokaal FNV de Meierij, in haar rol bij de afdeling FNV Senioren van Den Bosch/Schijndel/Meierijstad en bij de FNV landelijk vakinhoudelijk. Haar inhoudelijke betrokkenheid en deskundigheid heeft betrekking op de doelgroep uitkeringsgerechtigden en daarbinnen specifiek vrouwen in de bijstand en voor mensen die met de Participatie wet en de WNMO te maken hebben. Daarnaast is ze voor mensen een vertrouwenspersoon. Op lokaal/regionaal niveau heeft ze zich intensief ingezet om het lokale, gemeentelijke beleid te beïnvloeden.