Nachtelijk hollen door gebouwen

21 okt , 17:12 Nieuws
urban night run in 2018 4
VEGHEL – De tiende verjaardag van de Krollenloop is door de organisatie aangegrepen om een tweede editie van de Urban Night Run te organiseren. Op zaterdag 2 november, de avond vóór de Krollenloop, wordt de funrun door allerlei gebouwen gehouden.
Met onverwacht veel deelnemers werd in 2018 bij de vijfde editie van de Krollenloop ook al een Urban Night Run gehouden. Deze startte destijds op de Noordkade. Ditmaal is voor het centrum van Veghel gekozen. Start- en eindpunt is de Markt in Veghel. De opzet van de nachtelijke loop is hetzelfde.
In groepjes lopen de deelnemers een route van 5 kilometer door het centrum van Veghel. Daarbij wordt er door verschillende bijzondere gebouwen gelopen. Zo wordt er onder meer door de Bibliotheek, Heilig Hartkerk, kantoor van Bernhaege Advocaten, de brandweerkazerne en het gemeentehuis gerend. Ook de bakkerij en winkel van ‘founding partners’ Bakkerij Van Leur en Sport2000 worden aangedaan. Speciaal voor de tweede Urban Night Run zwaaien zelfs de deuren van de monumentale Lambertuskerk open!

Unieke ervaring

Op iedere locatie zorgen de pandeigenaren zelf voor een unieke beleving. Hoe dat zal zijn is ook voor de organisatie een verrassing. Op het terras van Brioche wordt in ieder geval een mini parcours uitgezet. In de Lambertuskerk zingt het koor Love4music. Dit koor zingt ook tijdens de Allerzielen-viering die om 18.00 uur plaatsvindt. Die avond is het kerkhof geopend en verlicht voor bezoek tot 21.00 uur. Ook de brandweer heeft verzekerd weer uit te pakken tijdens de doortocht van kazerne. De vorige editie spraken de deelnemers over ‘een unieke ervaring’ en dat wordt het ditmaal ook. De Krollenloop heeft er zelfs een schepje bovenop gedaan.

Julianapark

Ronduit spectaculair belooft namelijk de doortocht in het Julianapark te worden waar D-AV Events de deelnemers compleet zal verrassen met een unieke licht- en lasershow. Alle lopers worden opgeroepen om zichzelf zo uitbundig mogelijk ‘te verlichten’. Voor de meest unieke creatie stelt de organisatie een prijs ter beschikking. Na afloop kunnen de deelnemers bij één van de vier cafés op de Markt in Veghel nog een gratis consumptie nuttigen.

Inschrijven

Deelname aan de Krollenloop Urban Night Run kost 5 euro. Daarvoor krijgen de deelnemers naast de run, een attentie én na afloop een consumptie. De start van de loop is stipt om 19.00 uur. Inschrijven kan via de website www.krollenloop.nl. __________________________________________________________________________________