Ralf van Overbruggen benoemd tot locatiedirecteur van het Fioretti College

22 aug , 16:24 Nieuws
fioretti college
VEGHEL - Ralf van Overbruggen wordt per 16 september de nieuwe locatiedirecteur van het Fioretti College in Veghel. Hij volgt daarmee Jan van Grunsven op die na 3 jaar directeurschap zijn taken neerlegt.
Momenteel is Ralf werkzaam als Directeur Ontwikkeling bij het Mill Hill College in Goirle. Hij heeft de afgelopen jaren diverse leidinggevende functies bekleed bij deze middelbare school. Hij heeft ervaring met het bevorderen van een positieve schoolcultuur, het stimuleren van innovatief onderwijs en teamgericht functioneren. Zijn visie op onderwijs en zijn toewijding aan het creëren van een ondersteunende en uitdagende leeromgeving sluiten goed aan bij de waarden van het Fioretti College.
Ralf over zijn benoeming: “De afgelopen jaren heb ik op het Mill Hill College op organisatorisch- en onderwijskundig vlak mooie ontwikkelingen door mogen voeren. Nu is het moment aangebroken voor een volgende uitdaging. Die heb ik gevonden als locatiedirecteur van het Fioretti College. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan op deze mooie school en daarmee een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van leerlingen op het praktijkonderwijs en het vmbo. Samen bereiden we deze leerlingen voor op een vervolgopleiding of beroep in belangrijke sectoren in de maatschappij. De basis die door Jan is gelegd, onder andere in het nieuwe schoolplan van de school, biedt een kans om de school verder te ontwikkelen tot een plek waar we leerlingen nog beter kunnen voorbereiden op hun toekomst.”
“We willen Ralf van harte welkom heten in onze school en kijken uit naar de positieve bijdragen die hij ongetwijfeld gaat leveren,” aldus Barbara Baelemans, directeur VO Veghel. “Daarnaast willen we Jan van Grunsven hartelijk bedanken voor zijn inzet waarbij de totstandkoming van het nieuwe schoolplan en de ontwikkelingen op het gebied van de transformatieve school zeker benoemd moeten worden.”
Jan: “Drie jaar geleden ben ik vol enthousiasme gestart als locatiedirecteur van de mooiste vmbo school van, in ieder geval, Brabant. Ik trof een brede vmbo en praktijkonderwijs school aan met veel enthousiaste medewerkers en een zeer breed palet aan profielen en dus met veel mogelijkheden voor onze leerlingen. We hebben de afgelopen jaren de nodige ontwikkelingen in gang gezet. De planning die ik voor ogen had heeft echter een andere wending genomen en de wens om minder te gaan werken heeft mij doen besluiten om mijn functie als locatiedirecteur neer te leggen. Ik blijf overigens wel op een andere manier betrokken bij de school. Ik wens Ralf veel succes met de opvolging”.